Pazar, Aralık 20

Çok Düşünen Kadınlar

Kadınlar, erkeklere göre iki kat daha fazla depresyona giriyorlarmış.Uzmanlar söylüyorlar bunu.Bakıldığında uzun çalışmaların sonucu çıkmış bilimsel bir araştırma. Fakat o kadar bilimsel araştırmaya gerek var mıydı bunu söylemek için acaba? Eğer hayatındaki herşey üzerine çok düşünüyorsan, yorumlar yapıyorsan hatta senoryalar yazıyorsan, bence cins fark etmez. Depresyona girmemen için bir sebeb kalmamışdır ortada:)
Belki şöyle demek daha doğru olurdu "Kadınlar, erkeklere oranla iki kat fazla düşünürler":)
Kadınlar hayatlarındaki herşey üzerine düşünürler ve yorumlarlar.Hatta öyle kadınlar vardır ki, bunlar ince ince düşünür, yorumlarlar.Bunlar bence, erkeğe göre dört kat daha fazla depresyona meyillidir:) Bu düşünceler eşleri ya da erkek arkadaşları, aileleri, çocukları, kariyerleri, iş arkadaşları, komşuları, akrabaları hatta zaman zaman ilk karşılaştıkları kişi bile olabilir..Liste oldukça uzun görüldüğü gibi:) Çok düşünen kadın eninde sonunda gün içinde kendine çok düşünmek için sebeb bulur..Bu o kadar derinleşir ki, işden eve gittiğinde yapacağı yemekten, evin dağınıklığından ve kocasını nasıl memnun edeceğine kadar uzayan bir düşünce silsilesine ulaşır..Artık kadın yorulmuşdur, enerjisi tükenmişdir ve içinden hiçbir şey yapmak gelmez..Bu durumda "hoşgeldin depresyon" diyebiliriz:)

Bunu yaşayan birçok kadın olduğuna eminim.Bu durumda en güzel yöntem kendini tanımakdır ve düşünce silsileri geldğinde ki, bunlar genelde gereksiz halledilmeyecek düşünceler değildir. O zaman kadın kendini bu düşüncelerden korumayı öğrenmelidir. En iyi yöntemlerden biri düşüncelere dalmaya başladığınız anda içinizden kendinize "DURRRRR!" diye bağırmaktır. Kendinizi bu düşüncelerden uzaklaştıracak uğraşlar bulmanızdır. Yoksa depresyona girmenize ramak kalmış olabilir

Düşüncelerinize "DUR" demeyi öğrenin, göreceksiniz o kadarda zor değil hayat...

12 yorum:

  1. Hatta depresyon bazen kendini daha iyi tanımaya hatta bir çıkış yolu bulmaya da vesile olabilir. Tabii yine düşünüyorsan :)

    YanıtlaSil
  2. hangi yetkili böyle bir bilimsel çalışma yapmış ve kadınların erkeklerden iki kat fazla düşündüğünü söylemiş gerçekten merak ediyorum çünkü doğruyu söylemiş ama eklemeyi unuttuğu bir şey var, erkeklerden iki kat fazla düşünüp senaryo yazıp takılıyorlar ama düşündüklernin hepsi boş şeyler. onun için böyle depresyona giriyorlar.
    bak geçmişe bütün filozoylar düşünürler erkek çünkü erkek adam boş yere düşünmez. düşünceleri savundukları yıllar sonra milyonlarca insan tarafından savunulur.

    YanıtlaSil
  3. blogumda ödülünüz var:)

    YanıtlaSil
  4. Herkes düşünür, fakat düşünürken bir sarmal gibi sorunun (ve bütün negatifliğin)içine girince, insan düşünce sonunda bir eylem yapmaya çekiniyor. Fakat sarmalın dışına çıkabilirse insan, sorununa uzaktan bakabilirse... Ne mutlu insandır o:)

    YanıtlaSil
  5. kadınların daha ayrıntıcı ve ince fikirli oldukları doğru. bu da haliyle kadın için işleri daha da zorlaştırıyor. ancak o estetik ve incelik de öyle oluşuyor. iki ucu ballı değnek :)

    YanıtlaSil