Perşembe, Haziran 4

Cep Delik Cepken Delik Çözümü



"Hoşgeldiniz" başlıklı ilk yazımda bilgisayarımın klavyesinde yer almayan Türkçe karakterler yüzünden nasıl bir zorluk içinde olduğumu anlatmışdım. Hatta ilerki zamanlarda çıldırma noktasına gidip geldiğim birçok gün oldu yazı yazarken. Bunun böyle gitmeyeceğini ve bir çözüm bulmam gerektiğini düşündüm. En başta bilgisayarı değiştirmek gibi bir çözüm yolu aklıma geldi ama tabiki bu, o an içinde bulunduğum boşlukdan kaynaklansa gerek hoş bir hayal olarak yerini aldı çünkü benim buna ayıracak param yok şu aralar. Otuz saniye kadar kurulmuş yeni model bir bilgisayar hayali bir başka bahara diyerek rafa kalktı. İkincisi, Türkçe karakterli klavye almak, o da pahalı şuan için.Düşünün siz beni artık "cep delik cebken delik" misaliyim:)




Buna bir çözüm araştırırken, araştırıken sonunda buldum ve sizlerle paylaşmak istedim.Efendim, çözüm şu; klavye üzerine yapıştırılan küçük yapışkanlar.Evet, evet öyle hiçbir işe yaramayacak gibi oldukça basit duruyo ama kim bulduysa allah razı olsun çok kullanışlı, ucuz ve kolay uygulanabilir birşey. Hem de isteğe göre bazı çeşitler düşünülmüş mesela renkleri var sarı,kırmızı,beyaz gibi sonra klavye çeşitlerine göre Q ve F klavyeye göre olanlar var.Yani her derde deva birşey.Bu yapışkanları yurtdışındakiler www.ebay.com bulabilirler.Türkiye için www.sahibinden.com'da bulabilirsiniz (bu siteye"laptop klavye sticker Türkçe" yazarsanız bulabilirsiniz).Umarım böyle bir sorunu olan arkadaşlara yardımcı olacak bir bilgi olmuşdur ve bu yazıyı Orhan Veli Kanık'ın mısraları ile son vermek istiyorum. Ne güzel söylemiş Orhan Veli sanki bana söylemiş gibi:))


cep delik, cepken delik,
kol delik, mintan delik,
yen delik, kaftan delik,
kevgir misin be kardeşlik !

Orhan Veli Kanık

Not:Görmüş olduğunuz fotoğraf, yapışkanları uygularken benim tarafımdan çekilmişdir.

6 yorum:

  1. Orhan Veli ne derse güzel der:) Bu arada bir adet "mim" dayandı kapınıza:) Haberdar edeyim ben:P

    YanıtlaSil
  2. Tesekkür ederim valla haber için ama ben bilmiyom bu adeti.İyi bir adet mi bu "mim"?:)Adetleri bileyimde ona göre davranayım diyorum ben.

    YanıtlaSil
  3. Mimleyince biri seni, o ahngi konuda yazmış ise sen de o konuda yazıyorsun:) Ben seni masaüstü hususunda mimledim ve masaüstünüzü koyacaksınız efendim:) Mim yazısı yazarken, mimin kimden geldiğini benim yaptığım gibi belirtip isterseniz birilerini mimleyeceksiniz:) Olay budur. Mimleyenin linkini verdiğimiz için geriye doğru gidip ilk mimi kim başlatmış onu buluyoruz bazen, yok kim ne yazmış, hangi tarihten beri dolaşıyor öğreniyoruz ve eğlenceli oluyor:))

    YanıtlaSil
  4. Valla ben başka bişey sandım yani blogu blogunuza eklemek gibi bişey yani saflık mı artık benimki acemelik mi diyelim:))Ama bu bayağı karışık bir adetmiş bee.Ama ben severim adetleri uymaya çalışırım yani..Teşekkürler açıklama için.Öğrenicem inşallah ben onu:))

    YanıtlaSil
  5. http://tuslarintikirtisi.blogspot.com/

    Bak mesela beni bu adres mimlemişti, ben de mimi yerine getirdim. Zaten son yazısı mim hakkında:)

    YanıtlaSil
  6. Teşekkürler açıklamalar için.Sevdim ben bu blog dünyasını adetler falan, anlamayınca açıklamalar falan.Ben anladım bunu yapıcam yarına:)

    YanıtlaSil